023 556 00 50

Claus Bowling Hoofddorp 8 weken lang podium voor het NK Bowlen

30 mei 2023

Claus Bowling Hoofddorp 8 weken lang podium voor het NK Bowlen

De Nederlandse Kampioenschappen Bowlen worden dit jaar georganiseerd in het bowlingcentrum Claus Bowling te Hoofddorp. De allerbeste bowlers uit het hele land strijden hier van 21 mei t/m 9 juli om de nationale titels.

Het NK voor iedereen

De Nederlandse Bowling Federatie, organisator van het NK Bowlen, is er voor alle bowlers. Daarom wordt het NK Bowlen in Claus Bowling georganiseerd voor verschillende doelgroepen om alle leden dezelfde sportieve beleving te bieden; jeugd, senioren, leden met een verstandelijke beperking en leden met een auditieve beperking. Binnen deze doelgroepen wordt nog gespeeld in diverse categorieën en/of op verschillende niveaus.

Haarlemmermeerse bowlingtalenten

In het 20 banen tellende Claus Bowling heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in een optimaal sportklimaat. In het bowlingcentrum is dan ook één van de grootste bowlingverenigingen van Nederland actief: Bowling Vereniging Haarlemmermeer. Mede door de grote vereniging kent Hoofddorp een mooie bowlinggeschiedenis met verschillende kampioenen. Zo werd BVH-lid Kenneth Ramos vorig jaar Europees Kampioen met het Nederlandse herenteam. Naast Ramos beschikt de vereniging ook over andere grote talenten. Zo werd de Hoofddorpse Lotte Commandeur in april dit jaar namens Nederland uitgezonden naar het EK Jeugd in Oostenrijk.

Kom iedereen aanmoedigen!

Wil je zien hoe je een strike gooit of wil je alle bowlers aanmoedigen in Claus Bowling? Dat kan! Op 21 mei werden de voorrondes en finales G-bowlen gehouden voor leden met een verstandelijke beperking. Op 4 juni komen de leden met een auditieve beperking in actie tijdens de voorrondes en finales D-bowlen. Op 1 juli worden de finales jeugd gespeeld, op 2 juli de finales senioren en op 9 juli de finales topklasse.

Drag