023 556 00 50

Succesvolle afronding high potential programma ‘Claus Talenten’ van Claus Park Collection

25 apr 2019

De eerste lichting high potentials uit het ‘Claus Talenten’ programma hebben vrijdag 12 april met succes het eenjarige programma afgerond.

Succesvolle afronding high potential programma ‘Claus Talenten’

De eerste lichting high potentials uit het ‘Claus Talenten’ programma hebben vrijdag 12 april met succes het eenjarige programma afgerond. Gedurende het jaar zijn de vijf talenten uitgedaagd zichzelf te ontwikkelen op gebied van leiderschap, communicatie, financiële en operationele kennis en vaardigheden.Claus Talenten is een allround programma om talenten binnen het bedrijf klaar te stomen voor een volgende stap in hun carrière: topposities binnen Claus Park Collection.

De eerste lichting talenten:

  • Jelrick Claus - Project Manager Claus Company
  • Joyce Kremer - Marketing Manager Claus Company
  • Marrèl Bolier - Ass. Manager Papa's Beach House
  • Raiza Idu - Front Office Manager Courtyard by Marriott Amsterdam Airport
  • Robin Harting - Operationeel F&B Manager Claus

Onder supervisie en begeleiding van Roeland Bemelmans van Bemelmans Training & Coaching hebben de talenten een intensief programma gevolgd om zich te ontwikkelen op persoonlijk niveau en op het gebied van hun managementvaardigheden.
De aftrap van het programma was op 18 mei in Noordwijk. De maanden daarna hebben de talenten uitgebreide kennis opgedaan, zowel intern als extern. Ze hebben o.a. stage gelopen bij een extern bedrijf, een brand standard audit ontwikkeld en uitgevoerd bij een ander Marriott hotel en een innovatief idee gepitcht aan de directie van Claus Company. Met de pitch van het innovatieve idee en een terugblik op het afgelopen jaar werd het programma succesvol afgerond in de ADAM Toren in Amsterdam. Eén van de talenten, Robin Harting, deelt haar ervaring: ‘Gekozen worden voor Claus Talenten gaf mij een blijk van waardering en erkenning. Gedurende het jaar hebben we met z’n vijven een sterke vertrouwensband opgebouwd en diverse trainingen samen en individueel gevolgd, die ik in mijn verdere loopbaan absoluut geregeld ga toepassen.’
Succesvolle doorstromingTijdens de afsluiting werd o.a. stilgestaan bij het doel van het programma: talenten klaarstomen voor een toppositie binnen Claus Park Collection. Na een jaar hebben drie van de vijf talenten een interne promotie gemaakt. Marrèl Bolier is in februari gestart als Operationeel Manager van Papa’s Beach House. Robin Harting (Operationeel Manager) en Jelrick Claus (Commercieel Manager) zijn sinds 1 april eindverantwoordelijk voor Claus. Stefanie Gielen (HR Manager) is vol trots: “In deze krappe arbeidsmarkt willen wij onderscheid maken door de talenten in onze organisatie een volwaardig opleidingsprogramma te bieden. Hiermee hopen wij enerzijds de talenten te binden aan onze organisatie, maar anderzijds ook toekomstige vacatures veilig te stellen. De promoties van deze drie managers maken het succes van dit opleidingsprogramma goed meetbaar en dit geeft ons vertrouwen voor de toekomst. De groei die wij hebben gezien bij deze vijf collega’s, brengt ons bedrijf naar een hoger niveau en dat is waar wij het allemaal voor doen.”
Claus Talenten voor supervisorsClaus Talenten is ontwikkeld vanuit een meerjarige visie en wordt in 2019 verder doorontwikkeld met behulp van feedback van de eerste lichting talenten. ‘Wij hopen in 2020 met een nieuwe lichting talentvolle managers aan de slag te gaan. Voor 2019 ligt de focus nu eerst op de grote groep supervisors binnen Claus Park Collection, ook in deze collega’s investeren we graag’, aldus Gielen.
Claus Park CollectionClaus Park Collection bestaat uit drie evenementenlocaties in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp: Claus, Courtyard by Marriott hotel en Papa’s Beach House. Claus biedt multifunctionele eventzalen, restaurants, 3 escape rooms, een casino en bowlingbanen. Het Courtyard by Marriott Amsterdam Airport hotel heeft 148 hotelkamers en vijf vergaderzalen en breidt momenteel uit met 111 hotelkamers, twee vergaderzalen, een auditorium, twee break-out rooms en foyer. Papa’s Beach House is een goed bewaard geheim in het bos, met een restaurant, een eventzaal, twee terrassen en een privé strand.
Foto (v.l.n.r.): trainer Roeland Bemelmans, Marrèl Bolier, Daniel Kaan (COO), Robin Harting, Rick Claus (CEO), Raiza Idu, Joyce Kremer, Jelrick Claus en Alexander Claus (CCO).

Drag